Indikator.ba dodjeljuje priznanja za najbolje poslovne poteze godine

Indikator.ba dodjeljuje priznanja za najbolje poslovne poteze godine

13
0
PODIJELI

Tradicionalna manifestacija „Najbolji poslovni potez u 2021. u Bosni i Hercegovini“, bit će upriličena 22. juna sa početkom u 11h u zgradi Komore, Branislava Đurđeva 10 (velika sala u prizemlju) u organizaciji portala Indikator.ba u partnerstvu sa Privrednom komorom.

Na prigodnoj svečanosti biće uručena priznanja portala kompanijama i pojedincima koji su u 2021.godini kreirali najbolje poslovne poteze u privredi, finansijskom sektoru, lokalnoj administraciji te u turizmu u sezoni zima 2021/22. godine. Dobitnici su izabrani na osnovu istraživanja novinara i saradnika projektnog tima uz konsultaciju sa uglednim stručnjacima iz zemalja u regiji.

Dobitnici priznanja portala Indikator.ba su: Ministarstvo privrede kantona Sarajevo i ministar Adnan Delić, Madi d.o.o. Tešanj, Apple Inc a specijalnih priznanja Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik i USAID u BiH. U kategoriji finansijskog sektora to su: Sparkasse Sarajevo, Nova banka Banja Luka, a posebno priznanje dobila je kompanija Deloitte BiH.

Među lokalnim zajednicama čije su privredne i poslovne aktivnosti posebno praćene i analizirane dobitnici su Općina Tešanj, Grad Orašje i Općina Pale-Praća. Minula zima u turističkom smislu bila je izuzetno uspješna i kreativna u poslovnom smislu. Priznanja za to dodijeljena su JU Kulturno-sportskom centru Kakanj i Ski centru Ponijeri, NLB banci d.d. Sarajevo i Javnom preduzeću Park prirode Blidinje.