Portal indikator.ba uručio priznanja za najbolje poslovne poteze

Portal indikator.ba uručio priznanja za najbolje poslovne poteze

51
0
PODIJELI

Portal Indikator.ba. u partnerstvu sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH uručio je danas priznanja za najbolje poslovne poteze u 2021. i najbolje poteze u turizmu sa sezonu Zima 2021/22 u svom tradicionalnom izboru na svečanosti koja je održana u sjedištu Komore u Sarajevu.

Priznanja su uručena za najbolje poslovne poteze za privredi BiH ministru privrede Kantona Sarajevo Adnanu Deliću i Ministarstvo privrede KS, USAID-u u Bosni i Hercegovini, te Općini Tešanj, za najbolje poslovne poteze u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine Sparkasse Bank Sarajevo & Erste Card Club i Novoj banci, a za najbolje poteze u turizmu u sezoni Zima 2021/2021 NLB d.d.Sarajevo.

Priznanja su dodijeljena, ali zbog odsutnosti dobitnika, nisu uručena kompaniji Deloitte BiH, Zoranu Stevanoviću, gradonačelniku Zvornika, općini Pale-Prača, Ski centru Ponijeri i JP Park prirode Blidinje. Njima će priznanja biti uručena naknadno.

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić u ime domaćina i partnera projekta, kazao je u uvodnom obraćanju kako Komora već godinama sarađuje sa portalom Indikator.ba na projektu izbor najboljeg poteza i da je to radi sa zadovoljstvom, posebno jer afirmiše pozitivne vrijednosti u društvu.

Urednik portala Indikator.ba kazao je da se među ovogodišnjim dobitnicima naročito ističu niži nivou vlasti koji su svojhim finansijskim portporama, ali i drugim aktivnostima doprinijeli da da privreda lakše prebrodi teškoće uzrokovane pandemijom.

– U tom smislu kao prije svega nesebičan i hvale vrijedan potez ističem odluku vlasti u Kantonu Sarajevo i ministra privrede Adnana Delića da podrže odlazak bh. kompanija na EXPO izložbu u Dubaji u trenutku kada državne vlasti nisu imale sluha za to, ne samo da je time sačuvan obraz BiH, nego je pružena šansa prirvednicima da budu dio događaja koji je u toku šet mjeseci okupio sve ono u poslovnom svijetu ima što ponuditi tržištu, kazao je Simić.