U Banjoj Vrućici počeli 19. bankarski susreti

U Banjoj Vrućici počeli 19. bankarski susreti

160
0
PODIJELI

U Banjoj Vrućici počeli su 19. bankarski susreti na kojima se okupilo oko 1300 učesnika iz 19 banaka članica Udruženja banaka Bosne i Hercegovine, Centralne banke BiH, te agencija za bankarstvo Federacije BiH i Republike Srpske.

Tokom ovog vikenda oni će se nadmetati u nogometu, odbojci, košarci, stonom tenisu, šahu i kuglanju a planiran je i revijalni dio takmičenja u fudbalu za žene (mješovite ekipe), karaokama i, što je novina – disciplini pikado.

“Ovo je najmasovniji skup finansijskih djelatnika u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i u regionu”, kaže Edis Ražanica, direktor Udruženja banaka u BiH, organizatora susreta, te dodaje:

“Naravno da nam je važno da se kolege iz iste branše susretnu na sportskom polju. Kao organizatorima, nama je izuzetno bitno da sve protekne u najboljem redu. Za sada se sve odvija vrlo dobro i nadamo se da će tako biti i do kraja igara”.

“Naravno, za učesnike smo pripremili i vrlo bogat prateći program jer ovo je jedinstvena prilika da se kolege iz finansijskog sektora druže i umrežavaju, pa je i po tome ovo poseban događaj i u našoj zemlji i u regionu”.

Inače, 19. bankarski susreti završavaju u subotu uvečer svečanim proglašenjem pobjedničkih ženskih i muških ekipa u pojedinim sportskim disciplinama kao i ukupnih pobjednika igara.