Energetski efikasno osvjetljavanje lokalnih zajednica uz podršku Sparkasse Banke

Energetski efikasno osvjetljavanje lokalnih zajednica uz podršku Sparkasse Banke

Sigurnija i održivija budućnost lokalnih zajednica

22
0
PODIJELI

Sparkasse Banka pokrenula akciju podrške energetski efikasnog osvjetljavanja u nizu lokalnih zajednica širom BiH. U prvoj fazi projekta omogućit će se instalacija LED svjetiljki na dijelovima javne rasvjete u šest lokalnih zajednica, a program se nastavlja sa godišnjim planom lokacija i u narednoj godini. 

Sparkasse Banka će u ovoj akciji finansirati zamjenu običnih rasvjetnih tijela LED svjetiljkama na šest lokacija u BiH. Uspješno su već realizirane lokacije: Bijeljina rasvjeta Ulice Jurija Gagarina, Modriča postavljanje rasvjete u mjesnoj zajednici Botajica,  Ključ  školsko igralište OŠ Ključ, Banja Luka osvjetljavanje podvožnjaka u naselju Lazarevo.

Ova inicijativa je naišla na snažnu podršku svih lokalnih zajednica i gradskih uprava, čime je potvrđena važnost projekta za unaprjeđenje kvaliteta života građana.

“Ono što je veoma važno jeste da ovaj projekat ne samo što će donijeti svjetliju budućnost našeg grada, već će i značajno poboljšati sigurnost naših građana. Osvjetljenje Ulice Jurija Gagarina je ključni korak ka stvaranju bezbjednijeg i prijatnijeg okruženja za sve stanovnike Bijeljine. Ova inicijativa, takođe pokazuje da Sparkasse Bank dijeli našu viziju o održivosti i odgovornom upravljanju resursima. Modernizacija osvjetljenja naših ulica smanjit će potrošnju energije i doprinijeti zaštiti životne sredine, što je važan korak ka očuvanju prirodnih resursa za buduće generacije”, izjavio je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Osim što Sparkasse Bank pruža materijalnu podršku ovom projektu, važno je istaknuti i stratešku opredjeljenost za unaprjeđenje zajednica u kojima banka posluje. Misiju finansijskog zdravlja inkorporirali su u svoj osnovni bankarski biznis, poslovne ciljeve, planove i prakse, navodeći da žele aktivno graditi finansijsko zdravlje svojih klijenata i zajednice u kojoj posluju te da će nastaviti ulagati u projekte koji unaprjeđuju kvalitet života građana.