Nagrada Sparkasse Banke „Zlatno S za najbolji rad iz ekonomije i bankarstva“

Nagrada Sparkasse Banke „Zlatno S za najbolji rad iz ekonomije i bankarstva“

Poziv za prijave još otvoren

56
0
PODIJELI

Mogućnost prijava za nagradu Sparkasse Banke „Zlatno S za najbolji rad iz ekonomije i bankarstva“ je još uvijek otvorena. Ovo je drugi ciklus nagrade koju je Sparkasse Banka uspostavila sa šest javnih ekonomskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Banja Luci, Bihaću i Sveučilišta u Mostaru. Cilj programa je da se kreira konstruktivan spoj akademske i bankarske zajednice, potaknu mladi ljudi na promišljanje novih empirijskih i naučnih rješenja za održiv razvoj ekonomije BiH, i konačno da se ta rješenja promoviraju, publiciraju i otvaraju prilike za njihovu primjenu.  

Za nagradu se mogu nominirati visoko stručni radovi koji nude empirijska, istraživačka ili analitička potkrijepljena rješenja za izazove ili bolje iskorištavanje potencijala ekonomije i bankarstva u Bosni i Hercegovini. Radovi mogu obrađivati bilo koju oblast ekonomije i bankarstva, a ove godine je fokus na novim ekonomskim konceptima te su poželjne teme održive i cirkularne proizvodnje.

Aplicirati mogu članovi akademske zajednice, studenti, magistranti ili doktoranti ekonomskih fakulteta, menadžeri kompanija iz realnog i javnog sektora te stručnjaci, analitičari i istraživači iz ovih oblasti.

Radove će ocjenjivati i selektovati šestočlana Komisija renomiranih članova akademske zajednice: prof. dr.sc. Željko Šain; prof. dr.sc. Meldina Kokorović-Jukan; prof. dr.sc. Igor Živko; prof. dr.sc. Dejan Mikerević, prof. dr.sci. Dijana Vuković i prof. dr.sc. Dženan Kulović.

Informacije o procesu i formalnim zahtjevima nagrade „Zlatno S za najbolji rad iz ekonomije i bankarstva“ se mogu pronaći na web stranici Sparkasse Banke na linku https://www.sparkasse.ba/bs/press/zlatno_s_