PODIJELI

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo učestvovala je na 18. međunarodnom sajmu ekologije „EKOBIS 2021“, koji je u organizaciji Kantonalne privredne komore USK održan od 9. do 12. septembra u Bihaću. Na sajmu je učestvovalo više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Stručni žiri Sajma BBI banci dodijelio je Plaketu za ukupan dojam nastupa i prezentaciju proizvoda koju je u ime BBI d.d. Sarajevo primila Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba.

Tema 18. „EKOBIS-a 2021“ bila je elektromobilnost i posebna pažnja posvećena je prezentaciji i promociji hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša. U okviru ovogodišnjeg sajamskog izdanja organiziran je i Sajam turizma „Ekotour“, kao i Sajam obrta i starih zanata. Štand BBI banke na sajmu posjetili su, pored mnogobrojnih partnera i klijenata sa područja Unsko-sanskog Kantona i premijer Vlade USK Mustafa Ružnić, ministrica privrede u Vladi USK Samra Mehić, predsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić i mnogi drugi.

Inače, Bosna Bank International je na području Unsko-sanskog kantona prisutna od 2003. godine i danas u ovom kantonu ima pet poslovnih jedinica u kojima je zaposleno više od 40 ljudi. Tokom protekle dvije decenije privredi i stanovništvu plasirano je preko 60 miliona KM, a kako bi građanima sa ovog kantona bila što bliže BBI banka je uz postojeću podružnicu u Bihaću, te poslovnicama u Cazinu, Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu početkom septembra 2021. g. otvorila i novu poslovnicu u Bužimu.