Sparkasse Bank: Produžen rok za stipendije u sklopu programa ‘Best of South-East’

Sparkasse Bank: Produžen rok za stipendije u sklopu programa ‘Best of South-East’

80
0
PODIJELI
BOSE_900x600_2021

Prijave za program stipendiranja „Best of South East“, koji sprovodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, produžen je za studente iz BiH.

Dobre vijesti za sve studente koji nisu stigli da apliciraju za stipendiju putem programa kojeg provodi Sparkasse banka u partnerstvu sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse u saradnji sa univerzitetima u Grazu. Rok za prijave je produžen pa studenti i diplomanti ekonomskih, pravnih, tehničkih i fakulteta scenske umjetnosti i muzike iz Bosne i Hercegovine mogu poslati svoje prijave u novim rokovima u 2023. godini. 

Program stipendiranja ‘Best od South-East’ omogućuje pravo na stipendiju do maksimalno 9.000 eura a namijenjen je maturantima i studentima do 27 godina s vrlo dobrim ocjenama i jakim kvalitetama kao što su posvećenost, razvijene komunikacijske vještine i analitičko te praktično ekonomsko razmišljanje.

Novi rokovi za prijave su:

Universität Graz ­ – 26. 1. 2023.

Technische Universität Graz31. 1. 2023.

Montanuniversität Leoben30. 1. 2023.

Zahvaljujući  „Best of South-East“ programu stipendiranja do sada je 42 mladih ljudi iz naše zemlje dobilo stipendiju. Ovo je najveći broj stipendista od svih zemalja učesnica ovog programa.

Detaljnije informacije o potrebnim uslovima prijave, proceduri i dokumentaciji mogu se pronaći na: https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/stipendija-best-of-south-east