Sparkasse Bank sa svojim zaposlenicima završila još jednu eko akciju čišćenja bh....

Sparkasse Bank sa svojim zaposlenicima završila još jednu eko akciju čišćenja bh. izletišta

EKO akcije za očuvanje prirodnih ljepota BiH

93
0
PODIJELI

Sparkasse banka zajedno sa svojim uposlenicima volonterima i ronilačkim klubovima iz Sarajeva i Bijeljine, očistili još jedan lokalitet u BiH – izletište Švapska ada u Bijeljini.

Sparkasse Bank u saradnji sa ronilačkim klubom “Bosna” iz Sarajeva već dugi niz godina uspješno organizira eko akcije čišćenja vodenih lokaliteta s ciljem očuvanja okoliša i pružanja podrške lokalnoj zajednici.

Ovog vikenda, na izletištu Švapska ada u Bijeljini, održana je još jedna akcija koja označava treću takvu inicijativu banke i njenih zaposlenika u ovoj godini. Prethodno su već organizirane akcije čišćenja na Višegradskom i Boračkom jezeru.

Zahvaljujući angažmanu volontera uposlenika ove banke, koji su čistili obale izletišta, te ronioca RK “Bosna”  i ronioca RK “Panteri” iz Bijeljine u čišćenju jezera, u akciji na Švapskoj adi prikupljeno je čak 350 kilograma otpada.

Iz Sparkasse banke navode da su odlučni nastaviti sa podrškom i aktivnim učešćem u ovim ekološkim akcijama, a kako bi dali doprinos zajednicama u kojima posluju i žive, te kako bi kontinuirano gradili svijest u javnosti o važnosti okoliša, ali i same prevencije njegovog zagađenja.