U Sarajevu počeo rad Banking&Finance Foruma „Inicijative za digitalnu budućnost“

U Sarajevu počeo rad Banking&Finance Foruma „Inicijative za digitalnu budućnost“

84
0
PODIJELI

Banking&Finance Forum „Inicijative za digitalnu budućnost“ kojiorganiziraju Udruženje banaka Bosne i Hercegovini (UBBiH) i Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH), počeo je jutros u sarajevskom hotelu Holiday a na ovom skupu okupilo se više desetina zvaničnika, predstavnika finansijskog sektora i privrede u Bosni i Hercegovini.

Nakon uvodih obraćanja Berislava Kutle, direktora Udruženja banaka BiH, Nedima Hamzića, generalnog sekretara AmCham BiH i Senada Softića, guvernera Centralne Banke BiH, raznovrsna viđenjaaktuelnog trenutka i budućnosti finansijskog sektora i posebno sektora bankarstva u Bosni i Hercegovini bit će danas ponuđena u okviru dva interesantna panela za koje će uvodnu riječ dati Peđa Sarajlić, direktor EY Sarajevo.

Tokom panelne diskusije na temu “Finansijske institucije: budućnost bankarstva i novi poslovni modeli”  diskutirat će Sanela Pašić, potpredsjednica Upravnog odbora UBBiH i predsjednica Uprave Addiko Bank d.d. Sarajevo kao voditelj panela, zatim Amina Mahmutović, predsjednica Upravnog odbora UBBiH i predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar, Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH, Siniša Adžić, potpredsjednik Upravnog odbora UBBiH i predsjednik Uprave Nova Banka a.d. Banja Luka, Amil Kamenica, zamjenik direktora USAID FINRA programa kao i Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH.

Tema druge panel diskusija je “Uticaj Fin-Tech kompanija na digitalnu transformaciju” a u okviru nje svoja viđenja ponudit će Amer Hadžikadić, član Uprave, Sparkasse Bank dd kao voditelj panela, Amina Đugum, advokat u saradnji sa Karanović & Partners, Hasan Hasić, direktor BamCard d.d., Omar Krivošija, direktor Comtrade System Integration d.o.o., Goran Bosankić, direktor ABC TECH Group, Amir Trokić, direktor za Poslovni razvoj i odnose sa klijentima u BiH Mastercard i Alen Husić, Acting Country Leader za BiH Oracle BH.