Uručena tradicionalna bankarska priznanja „Zlatni BAM“

Uručena tradicionalna bankarska priznanja „Zlatni BAM“

1104
0
PODIJELI

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini večeras su uručena tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM”, koja već 18. godinu na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biiznis u BiH”.

Priznanja su uručena UniCredit Bank d.d. Mostar za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH za veličinu dioničkog kapitala u 2019. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE – prinos na dionički kapital, kao i ROA – prinos na aktivu. Novoj Banci a.d. iz Banje Luke uručeno je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je Bosna Bank International d.d. Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita, a za Bruto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2019. godini MF banka a.d. Banja Luka.

Pored ovih priznanja, uredništvo i saradnici finansijsko-poslovnog magazina “Banke i Biznis u BiH” dodjeljuje i određen broj posebnih Plaketa “Zlatni BAM” za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima.

Dobitnik posebnog priznanja “Zlatni BAM” za doprinos stabilnosti finansijskog sistema Bosne i Hercegovine je Senad Softić, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Dobitnici Plakete “Zlatni BAM” za doprinos kvalitetnom radu bankarskog sektora su Ružica Janković, direktorica Naše Banke a.d. Bijeljina kao uspješna žena menadžer u sektoru bankarstva BiH. Priznanje kao uspješni mladi menadžer u sektoru bankarstva BiH uručeno je Samiru Mustafiću, predsjednik Uprave ASA Banke d.d. Sarajevo a Plaketa za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu večeras je uručena UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka-Plaketa Zlatni BAM za najbolju web stranica i marketing dodijeljena je Addiko Bank d.d. i Addiko Bank a.d. a za intenzitet promotivnih aktivnosti Sberbank BH d.d. i Sberbank a.d. Banja Luka.

Za program podrške mladima dobitnok Plakete “Zlatni BAM” je Union Banka d.d. Sarajevo. Za projekat godine – Digital Edge nagradu su primili Sparkasse Bank d.d. BiH i Nova banka a.d. Banja Luka dok je ovo priznanje za najagilniji marketing i pr team otišlo i police Raiffeisen bank BH.

Ideja godine je Card Guard  koju je lansirala Bosna Bank International d.d. Sarajevo a priznanje za poseban doprinos edukaciji mladih uručeno je Novoj Banci a.d. Banja Luka.

Za poseban doprinos u sferi društveno odgovornog poslovanja Paketa “Zlatni BAM” uručena je kolektivu NLB Banka d.d. Sarajevo.