Uz nova digitalna rješenja NLB Banke Sarajevo predstavljene i eko platne kartice

Uz nova digitalna rješenja NLB Banke Sarajevo predstavljene i eko platne kartice

20
0
PODIJELI

NLB Banka Sarajevo nedavno je među prvim bankama na bh. tržištu ponudila savremena inovativna digitalna rješenja poput Google Pay usluge i Smart POS aplikacije, a sada predstavlja i eko kartice.

NLB Banka razvila je rješenje koje ne samo da zadovoljava finansijske potrebe klijenata, već su i usklađene sa ESG vrijednostima koje njeguje. Kartice su izrađene od pažljivo obrađene reciklirane plastike, te prenamjenom materijala koji bi inače zagađivali okoliš, daju pozitivan doprinos očuvanju prirodnih resursa.

Prve eko platne kartice koje NLB Banka nudi dostupne su za većinu debitnih i kreditnih kartica. Izdavanje eko kartica je već počelo, a po isteku debitne i kreditne kartice klijenta, nova će biti izrađena od ekološki prihvatljivijeg materijala. Također, sve novougovorene debitne i kreditne kartice će biti isključivo iz eko portfolija. NLB eko kartice dizajnirane su za pružanje iste razine pogodnosti, sigurnosti i funkcionalnosti kao i tradicionalne kartice iz dosadašnje ponude Banke.

Iz NLB Banke Sarajevo poručuju da svaka izdana kartica predstavlja opipljivu predanost izgradnji održivije budućnosti za generacije koje dolaze:

“Održivi razvoj je od posebnog značaja za NLB Banku posljednjih godina. Trudimo se da ga smisleno integrišemo u sve više naših aktivnosti i programa – u naše svakodnevno poslovanje, u rješenja koja dizajniramo za naše klijente, u brigu o našim uposlenima, u naše poslovne odluke i poteze. Svjesni smo svoje odgovornosti i želimo da budemo primjer, zbog čega otvaramo i promoviramo pitanja održivosti i kroz novu eko karticu. Bilo da se radi o kupovini, podizanju gotovine ili upravljanju finansijama na mobilnoj aplikaciji, klijenti NLB Banke mogu očekivati besprijekorne transakcije i sigurnost, znajući da svakim potezom čine razliku za okolinu i zajednicu”, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

Inače, NLB Banka prva je finansijska institucija u Sloveniji koja se pridružila Globalnim principima za odgovorno bankarstvo, koji definišu njihovu ulogu i odgovornost u oblikovanju održive budućnosti, a istovremeno pomažu u usklađivanju njihovih ciljeva sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija i sa Pariškim klimatskim sporazumom. Također su se pridružili Neto nultom bankarskom savezu Ujedinjenih nacija, koji ima za cilj da uskladi kreditne i investicione portfelje sa neto nultom emisijom do 2050. godine ili ranije.