Comtrade System Integration d.o.o. Sarajevo održao još jednu uspješnu Finance Day konferenciju

Comtrade System Integration d.o.o. Sarajevo održao još jednu uspješnu Finance Day konferenciju

94
0
PODIJELI

Jučer, 11.5.2022., na olimpijskoj planini Igman, u ugodnom ambijentu hotela Monti, održana je konferencija “Finance day” koju je organizirala jedna od vodećih IT kompanija Comtrade System Integration u saradnji sa partnerima, Udruženjem banaka Bosne i Hercegovine i Američkom privrednom komorom (AmCham BiH). Medijski partner konferencije bio je Bloomerg Adria.

Konferenciji je prisustvovalo više od stotinu zvanica koje su, između ostalog, imale odličnu priliku upoznati se sa važnošću praćenja finansijskog sektora na putu digitalne tranformacije te učestvovati i razmjenjivati iskustva u okviru panel diskusije.

Vrijedi istaći i da su glavni govornici na spomenutoj panel diskusiji, čiji je moderator bio Vedran Peršić, Country Manager za Bloomberg, bili: Jasmin Mahmuzić (direktor Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine), Berislav Kutle (predsjednik Udruženja Banaka Bosne i Hercegovine), Lidija Žigić (predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo), Amina Durmo-Trlin (članica Uprave Procredit banke d.d. Sarajevo) i Peđa Sarajlić (direktor EY).

Pored panela održane su i prezentacije ispred domaćina konferencije na temu digitalne banke, a govorila je Merima Mahmutović, business development manager za Finance sektor Comtrade System integrator Sarajevo, dok je ispred kompanije ORACLE na temu „Data revolucije CX – a“ govorila Jovana Vidaković, Sales executive South East Europe.

Glavni cilj konferencije bio je upoznavanje prisutnih zvanica sa regionalnim i globalnim tehnološkim trendovima, zahtjevima i izazovima kompanija te načinom na koji digitalne tehnologije mogu podstaći inovaciju, uspostavljanje efikasnog radnog okruženja i stvaranje novih poslovnih prilika.

Do spomenutog cilja pokušalo se doći traženjem odgovora na neka konkretna pitanja, poput onog da li smo spremi za novu eru digitalnog bankarstva?

S obzirom na reakcije zvanica nakon konferencije, zaključak je da je ona bila i više nego uspješna te da je sigurno jedan od događaja godine u IT i bankarskom sektoru u našoj zemlji.

Za kraj vrijedi dodati da je Comtrade System Integration kompanija koja uz uspješnu biznis i tehnološku ekspertizu već dugi niz godina klijentima predstavlja pouzdanog partnera na putu ka digitalnoj transformaciji.