Građani Sarajeva oduševljeni zanimljivim tramvajskim stajalištem u centru grada

Građani Sarajeva oduševljeni zanimljivim tramvajskim stajalištem u centru grada

574
0
PODIJELI


U samom centru Sarajeva, ispred Centralne banke BiH, osvanulo je zanimljivo tramvajsko stajalište koje već danima privlači pažnju prolaznika.

Riječ je o novom projektu Raiffeisen banke, koji ima za cilj upozoriti javnost na sve veću potrebu zaštite i educiranja očuvanja prirode i održivog razvoja životne sredine, na način da štitimo okoliš i doprinesemo zajednici kojoj živimo.

Briga o okolišu je uvijek važna, posebno u periodu kada, najviše zbog ljudske neodgovornosti, živimo u sve zagađenijem svijetu.


“Novac može učiniti da tržišta rastu, ali ne i drveće”, natpis je na jednom od plakata koji krase ovo neobično tramvajsko stajalište, koje je izmamilo brojne pozitivne komentare.

“Sviđa mi se ovo stajalište, posebno kada znam i ideju Raiffeisenove kampanje. Kreativno je, veselo ali i šalje veoma važnu poruku”, rekao nam je sugrađanin Dino.

“Konačno da se neko i kod nas sjetio da se aktivnije posveti problemu zaštite okoliša. Ovo stajalište odmah izgleda ljepše, čak i dugo čekanje tramvaja po ovim vrućinama lakše pada kada se nalazite ovdje”, kaže nam sugrađanka Esma.

Za vrijeme trajanja kampanje, Raiffeisen banka će svaki dan ostavljati sadnicu i sjemenke na ovom mjestu za one koji čekaju tramvaj, ali i za ostale prolaznike, s porukom da ih uzmu, posade i tako daju konkretan doprinos očuvanju prirode.

Raiffeisen klijentima nudi održive finansijske proizvode i usluge, te im pomaže u njihovoj transformaciji ka održivoj budućnosti. Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina je uz podršku KfW razvojne banke uvela kreditnu liniju za finansiranje investicija u energetsku efikasnost i projekata koji generišu energetske uštede, čiji je cilj promocija efikasnog korištenja energije u Bosni i Hercegovini na održiv način.  

Putem ove kreditne linije, Raiffeisen banka daje doprinos i podršku dugotrajnoj zaštiti okoliša, podstičući kupovinu proizvoda i uređaja sa efikasnim korištenjem energije. Više informacija o kampanji možete pronaći OVDJE.