Poslovne delegacije iz Jordana najavile dolazak na 11. Sarajevo Business Forum

Poslovne delegacije iz Jordana najavile dolazak na 11. Sarajevo Business Forum

Predsjednik Jordanskog udruženja privrednika Hamdi Tabba'a govornik na 11. SBF-u

47
0
PODIJELI

Kao i prethodnih godina, Sarajevo Business Forum će i ove godine ugostiti velika imena iz svijeta biznisa, a jedan od govornika će biti Hamdi Tabba’a, predsjednik Jordanskog udruženja privrednika (Jordanian Businessmen Association).

Hamdi Tabba’a je bivši ministar industrije, trgovine i snabdijevanja Jordana, više puta član Senata, a danas je na čelu Federacije arapskih biznismena i Jordanskog udruženja privrednika. Jordansko udruženje privrednika djeluje preko 30 godina sa osnovnim ciljem poticanja i privlačenje novih investicija. Ovo iskustvo će biti izuzetno značajno domaćim privrednicima koji traže nove investitore za zajednička ulaganja. Jordansko udruženje privrednika je najavilo i dolazak velike delegacije poslovnih ljudi iz Jordana kako bi unaprijedili ekonomske, investicione i trgovinske odnose između Bosne i Hercegovine i Jordana,  te okupili privrednike iz svih sektora iz obje zemlje na obostranu korist.

Pored ovog udruženja, dolazak na Sarajevo Business Forum 2022 najavili su i predstavnici Poslovne asocijacije Jordansko-Bosanskohercegovačkog prijateljstva (Jordan-BiH Friendship & Business Association) koja je osnovana ovog mjeseca.

Veliki angažman u dolasku ove dvije delegacije iz Jordana dao je ambasador Bosne i Hercegovine u Ammanu g. Mato Zeko.

Panel sesije će se održavati prvi dan konferencije 11. maja u Parlamentu BiH uz prisustvo poslovnih i političkih lidera iz regiona i svijeta, dok će drugi dan 12. maja biti rezervisan za poslovne susrete kako bi  uvezali regionalne i domaće projekte sa poslovnim partnerima i investitorima iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je „Nearshoring – perspektiva za region“, a predstavit će se niz investicijskih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.

Online registracija učesnika otvorena je putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.