Sparkasse Bank ”Best of South-East” program stipendija otvoren za studente i diplomante...

Sparkasse Bank ”Best of South-East” program stipendija otvoren za studente i diplomante iz Bosne i Hercegovine

27
0
PODIJELI

Program stipendiranja u Austriji “Best of South-East”, koji provodi Sparkasse banka u partnerstvu sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse u saradnji s četiri univerziteta u Grazu, otvoren je za prijave studenata iz Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovački studenti i diplomanti ekonomskih, pravnih, tehničkih i fakulteta scenske umjetnosti i muzike i ove godine mogu se prijaviti za program stipendiranja “Best of South-East”, koji u našoj zemlji sprovodi Sparkasse Bank dd BiH. Namijenjen je maturantima i studentima do 27 godina s vrlo dobrim ocjenama i jakim kvalitetama kao što su posvećenost, razvijene komunikacijske vještine i analitičko te praktično ekonomsko razmišljanje.

Program stipendistima omogućuje pravo na stipendiju do maksimalno 9.000 EUR i razvijen je za one koji žele da nadograde znanje stečeno na akreditovanim postdiplomskim, odnosno diplomskim studijama u navedenim oblastima. Pored toga, ”Best of South-East” korisnicima stipendija pruža priliku da studije dopune praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija te da iskuse kako je raditi u interkulturalnoj sredini kako bi lakše zakoračili u profesionalni život.

Do sada je kroz program prošlo 42 kandidata iz Bosne i Hercegovine, što je najveći broj stipendista od svih zemalja učesnica ovog programa.

Rok za prijavu za ovogodišnji ciklus stipendiranja je 1. decembar, 2022. do 13.00 sati, a detaljnije informacije o potrebnim uslovima prijave, proceduri i dokumentaciji mogu se pronaći na: https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/stipendija-best-of-south-east

O programu ”Best of South-East”

”Best of South-East” pokrenula je 2008. Steiermärkische Bank und Sparkassen AG u saradnji s Univerzitetom u Grazu. Osim bosanskohercegovačkim studentima, program je namijenjen i studentima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne Gore, kao i studentima koji već studiraju u Austriji, ali dolaze iz ovih zemalja.