UniCredit Bank d.d. i USAID Turizam održali radionicu za mala i srednja...

UniCredit Bank d.d. i USAID Turizam održali radionicu za mala i srednja preduzeća

Radionica na temu kako mala i srednja preduzeća mogu osigurati bolji pristup finansijama te održati svoje poslovanje i očuvati radna mjesta

90
0
PODIJELI

                                        
Nakon što je UniCredit Bank d.d. potpisala Zajednički plan provedbe zajedno s USAID-ovim projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, početkom sedmice je održana interaktivna radionica u Mostaru za mala i srednja preduzeća na temu olakšanog pristupa finansijama za investitore i poduzetnike u oblasti turizma.

Predstavnici UniCredit Bank d.d. i projekta USAID Turizam prezentirali su raspoložive finansijske proizvode, njihove specifičnosti, trendove u razvoju turizma te prokomentirali s prisutnima najčešće smetnje u dobijanju finansijskih sredstava, a sve kako bi se poboljšao pristup finansijskim resursima za privredne subjekte u sektoru turizma kao i onima koji imaju namjeru ulaganja u turizam. Radionica je bila u potpunosti interaktivna te dizajnirana na način da su učesnici mogli iznijeti konkretan problem i dobiti kvalitetan prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju.

Kao jedan od finansijskih partnera ovako značajnog projekta za zajednicu čiji razvoj uzimamo kao prioritet i kontinuirano osnažujemo, drago nam je da smo imali priliku prezentirati proizvode i usluge koje banka nudi te prepoznati veliko interesovanje za specijalizirane kreditne linije kada je u pitanju sektor turizma. Mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini imaju potencijal da stvaraju rast i otvaraju nova radna mjesta, a naš cilj, zajedno s USAID Turizmom, upravo je da na pravi način doprinesemo oporavku cijelog sektora te povećamo broj turističkih biznisa koji su uspješno pristupili finansijskim kreditima.”, izjavio je Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d. 

Cilj radionice ujedno je bio podsticaj potražnje za mogućnostima investiranja u turizam, umrežavanje djelatnika u sektoru turizma, podizanje svijesti o strateškom razvoju kapaciteta u turizmu, identifikacija novih razvojnih mogućnosti te povećanje spremnosti malih i srednjih preduzeća na investicije u turizmu, uz potpunu podršku UniCredit Bank d.d.