Uposlenici Sparkasse Bank obradovali dame posebnim poklonima

Uposlenici Sparkasse Bank obradovali dame posebnim poklonima

Dan žena u duhu odgovornosti i razumijevanja

87
0
PODIJELI


Uposlenici i Uprava Sparkasse banke su danas ispred sarajevskog sjedišta obilježili Međunarodni dan žena akcijom darivanja – obradovali su prolaznice poklonima, ručnim radovima štićenika ustanova „Mjedenica“ i „Vladimir Nazor“.

„Sa ovom akcijom smo željeli spojiti gestu pažnje prema damama sa vrijednostima koje njeguje naš tim, a to je prije svega odgovornost. Poklanjanjem radova učenika sa poteškoćama u razvoju, željeli smo promovirati i predstaviti njihov rad, ali i promicati ideju inkluzije i razumijevanja u zajednici. Posebno nam je važno da se ove ideje žive unutar našeg tima, tako da su danas naši bankari, krenuvši od članova Uprave, „uskočili“ u nešto drugačije uloge, izašli iz ureda i lično proveli akciju darivanja“, poručuju iz Sparkasse banke.

U svim poslovnicama ove banke su danas klijentice dobile mali znak pažnje, a ispred sjedišta banke su se prolaznice imale priliku upoznati sa lijepim proizvodima kreativnih radionica JU Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor i Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“. Keramički radovi, slike, nakit, ručno oslikani šalovi i čestitke su samo dio asortimana koji svakodnevno produciraju štićenici ovih ustanova.

„Mi smo zahvalni na svakoj prilici da predstavimo originalne radove i rukotvorine naših učenika, jer su kreativne readionice izrazito važan, koristan dio rehabilitacijskog i obrazovnog programa naših štićenika, a koji počiva na principu inkluzivnosti. Vrlo je važno da se širi svijest o tome da su djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju integrisan dio društva i da je njihov rad koristan. Zato nam je bilo zadovoljstvo učestvovati u ovoj akciji Sparkasse banke, a posebno znajući da će naši radovi obradovati veliki broj dama za 8. mart “, kazao je Zulfo Ahmetović, pomoćnik direktora JU Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor.