PODIJELI

Logistički centar kompanije Lidl Srbija otvoren je danas, 12. juna, u Novoj Pazovi i vrijedan je 55 mil EUR. U njemu je posao dobilo 180 ljudi, dok se otvaranje prvih prodavnica u Srbiji očekuje do kraja godine.

Logistički centar Lidla u Novoj Pazovi prostire se na 45.000 kvadrata i ima 30.000 paletnih mjesta. Jedan je od najvećih logističkih centara u ovom dijelu Evrope i jedini u Srbiji koji ima LEED GOLD sertifikat.

Podijeljen je u pet temperaturnih zona, a gradile su ga isključivo kompanije iz  rbije, njih 50, po internacionalnim standardima zelene gradnje.

Posebnim tehnologijama ovdje je smanjena upotreba energije za 32%, a potrošnja vode za 20%.

Logistički centar Lidla vodi računa i o pravilnom zbrinjavanju otpada. Prvi put u Srbiji čak 1.800 kvadrata industrijskog poda izvedeno je bez prekida u betoniranju.

Moderne tehnologije i optimizovani procesi obezbijediće efikasnost poslovanja, što je već isprobano na 30 tržišta na kojima Lidl posluje. Pripreme za otvaranje Logističkog centra podrazumijevale su i obuku i razvoj dijela zaposlenih u inostranstvu. Iz ovog centra, roba će se isporučivati prodavnicama svakoga dana. Proizvodi će biti svježi, a zalihe dovoljne.

Ovaj objekat ima 120 rampi za utovar i može da snabdijeva čak 100 prodavnica.

Lidl, inače, u svijetu svakodnevno usluži oko 10 miliona kupaca u više od 10.000 prodavnica, a proizvodi se skladište u preko 150 logističkih centara. U Srbiji sada ima oko 500 zaposlenih, a u toku je selekcija za 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom zemlje.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će Lidl do kraja godine otvoriti 16 prodavnica i zaposliti ukupno 1.500 radnika u Srbiji. Dodaje da će na rafovima Lidlovih prodavnica biti oko 300 proizvoda iz Srbijie i da će od rukovodstva te kompanije tražiti da takvih proizvoda bude još više.

Izvor: eKapija