Na Večeri bankara uručena priznanja Zlatni BAM

Na Večeri bankara uručena priznanja Zlatni BAM

835
0
PODIJELI

U sarajevskom hotelu “Holiday” večeras je održana Večer bankara “Zlatni BAM” u okviru koje su najuspješnijim bankama uručena prestižna priznanja “Zlatni BAM” koja, 17. godinu zaredom, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje poslovno-finansijski magazin “Banke i Biznis u BiH”.  

UNICREDIT BANK DD MOSTAR uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB BANKA AD BANJA LUKA nagrađena je sa dva priznanja Zlatni BAM – za ROE – najveći prinos na dionički kapital i ROA – najveći prinos na aktivu.

NOVA BANKA AD BANJA LUKA je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, RAIFFEISEN BANK DD BiH SARAJEVO za najveći dionički kapital, a KOMERCIJALNA BANKA AD BANJA LUKA za najveći rast depozita.

Na Večeri bankara uručena su i posebna priznanja – Plaketa “Zlatni BAM” uspješnim pojedincima i kolektivima koji raznovrsnim proizvodima i uslugama opslužuju bankarski i finansijski sektor.

Održavanje Večeri bankara pomogli su zlatni sponzori Payten i Salon bankarske opreme.

Manifestaciju su podržali i: UniCredit banka D.D Mostar i UniCredit a.d. Banja Luka, Union banka, Komercijalna banka a.d. Banja Luka, NLB banka d.d. Sarajevo i NLB banka Banja Luka, Nova banka a.d. Banja Luka, Sberbank BH d.d. Sarajevo, Raiffeisen bank BH, Addiko bank d.d. Sarajevo i Agencija za osiguranje depozita BiH.