Payten B&H – Nagrada za najbolji poslovni potez u 2019. godini u...

Payten B&H – Nagrada za najbolji poslovni potez u 2019. godini u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine

178
0
PODIJELI

Danas su u Sarajevu uručene nagrade za najbolje poslovne poteze u oblasti finansija, a jedan od dobitnika je kompanija Payten.

Izbor ovogodišnjih laureata napravljen je u organizaciji vodećeg poslovnog portala Indikator.ba, a u donošenju konačne odluke učestvovali su predstavnici akademske zajednice, novinara i naravno stručnjaka iz oblasti privrede, odnosno finansija i bankarskog sektora. Dodjela nagrada je održana u prostorijama Privredne Komore FBiH.

“Razlog za dodjelu priznanja kompaniji Payten jeste njena kupovina 80% dionica Monri Grupe, tvrtke sa sjedištem u Bosni i Hercegovini koja posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, a specijalizirana je za razvoj vlastitih SinglePOS uređaja trgovcima, pružajući bankama i trgovcima WebPay-ov “Saas” eCommerce Payment Gateway, kao i razvoj i prodaju naprednih softverskih rješenja za elektroničko plaćanje. O kakvoj akviziciji je riječ najbolje govori podatak da je Monri Group jedan od vodećih pružatelja plaćanja u regiji jugoistočne Evrope i obrađuje više od 500 miliona EUR transakcija godišnje.”, naveli su u obrazloženju od strane organizatora.

Direktor kompanije Payten B&H, gospodin Mirza Ustamujić, prilikom dodjele nagrade kratko se zahvalio na ovom velikom priznanju, posebno imajući u vidu da dolazi od strane poslovne i akademske zajednice, te da ono istovremeno predstavlja veliku odgovornost i obavezu da Payten nastavi kao i do sada, ali i da su vizija i poslovne odluke koje su donešene itekako imale smisla i dodatno osnažile poslovanje kompanije ne samo u Bosni i Hercegovini i već i regiji.

Kompanija Payten, dio je Asseco South Eastern Europe (ASEE), nastala je izdvajanjem poslovne jedinice Payment i nudi cjelovita rješenja za finanijske i nefinansijske institucije pružajući najviši nivo stručnosti i podrške. Posluje u području eCommerce-a, zatim sigurnosnih rješenja za plaćanja, obrade i procesiranjem transakcija, te usluga povezanih s bankomatima i POS uređajima, odnosno servisa koji značajno uvećavaju za sigurno i bogato korisničko iskustvo krajnjih korisnika. Payten Grupa je prisutna i posluje na tri kontitneta i preko 20 zemalja, odnosno zapošljava više od 2.700 ljudi. Ukupno održava preko 9.500 bankomata i preko 600.000 POS uređaja, te procesira više od 1.000.0000.000 transakcija godišnje.

U Bosni i Hercegovini kompanija Payten je lider u bankarskom sektoru, a njene članice su kompanije Monri i Bassiliche CEE.