PODIJELI

Qatar Airways ovog ljeta planira povećati broj letova prema zemljama bivše Jugoslavije, pa će tako od danas na liniji Doha – Sarajeva umjesto Airbusa A320 sa 144 mjesta letjeti Airbus A321 sa 182 mjesta. Letovi će se obavljati četiri puta sedmično u kombinaciji oba aviona.

“Plan nam je povećati broj letova za Sarajevo i uvesti veći Airbus A321”, rekao je direktor Qatar Airwaysa Akbar Al Baker.

U međuvremenu, generalni direktor aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović je rekao da je Qatar Airways pokazao interesovanje za saradnju.

“Tako da prije svega možemo postati alternativa Sarajevu u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova i kasnije vidjeti za uspostavljanje redovnih letova”, kazao je Karasalihović.

Kompanija je unaprijedila dnevne letove za Beograd i uvela dodatna četiri sedmična leta za glavni grad Srbije, što je ukupno 11 letova sedmično izmežu Srbije i Katara.

Uprkos interesovanju za Ljubljanu, glavni grad Slovenije nije uključen u planove ove aviokompanije za 2018. i 2019. godine. Zagreb ostaje najčešća destinacija Qatar Airwaysa u bivšoj Jugoslaviji sa ukupno dva leta dnevno. Aviokompanija razmatra povećanje kapaciteta na ruti sledeće godine, uz raspored aviona širokog spektra.